Arkiv 2010

 

Nedan följer i kronologisk ordning ett urval artiklar och förslag på evenemang som publicerats på Majorna.nu under 2010, men som av olika anledningar inte återfinns på någon annan sida längre.Sommarmusik på
Kafé Marmelad

Precis som tidigare år anordnar Kafé Marmelad spelningar på sin charmiga uteservering vid Mariaplan. Konserterna börjar klockan 18.oo varje torsdag och är helt gratis. Vill du ha en sittplats rekommenderas dock att komma i god tid då det brukar vara fullt till sista plats.
Mer info: http://kafemarmelad.blogspot.com och  http://kultur414.se

 

Sommarmelad, kultur 414, hellsongs, mariaplan, anton axelo, kristoffer ragnstam, kultur 414, kulturförening, majorna, göteborg, mariaplan

 

 

 

Live Aquatic Festival


Den 19 juni 2010 anordnas en stödgala för att säkra tillgången på färskvatten i världen. Galan innehåller många både lokala och tillresta artister i ett brett program! Festen börjar klockan 14.00 på alltid lika charmiga Röda sten. Läs mer »

 

 

 

 

Stadsvandra i Majorna


Folkuniversitetet och Sjöfartsmuseet arbetar gemensamt för att inspirera till lärande om det maritima natur- och kulturarvet. Under hela sommaren 2010 arrangerar man stadsvandringar i eller i närheten av Majorna. De flesta av dem är dessutom kostnadsfria.

Tider och info finner du här: majorna.nu/stadsvandring

Besök även: www.sjofartsmuseum.goteborg.se


marin, kulturarv, stadsvandring, majorna, göteborg, sjöfartsmuseet,

Följ med på gratis stadsvandring med det maritíma natur- och kulturarvet som tema

 

 

 

Megaloppis i Majorna 2010

Boka in söndagen den 30 maj i era kalendrar. Då återupprepas den mäktiga loppmarknaden som gjorde sådan succé förra året. Majorna.nu kommer förstås att vara där och spana in när begagnade prylar av alla slag byter ägare.

Ett litet reportage från förra årets upplaga av loppisen, eller Majorna Market som den också kallas, finner man här

Arrangör: Ekologisk Stadsdel Majorna

 

 

 

 

Konstrundan i
Majorna (24-26 April)


Majorna är den konstnärstätaste stadsdelen i Göteborg. En gång om året öppnar konstnärerna i Majorna sina ateljéer och verkstäder för allmänheten. Under tre dagar ges besökare tillfälle att ta del av det intensiva skapande som pågår och resultatet av det. Ett rikt kulturutbud ger en levande stadsdel!

Under årets konstrunda deltager 41 konstnärer och konsthantverkare som alla öppnar upp sina ateljéer och verkstäder i Majorna. I "Galleri tredjevåningen" på Röda Sten visas en samlingsutställning med diverse måleri, grafik, skulptur, keramik, glas, textil, och silver. Mer information finns på Konstrundans hemsida: www.konstrundanimajorna.se

 

Majorna.nu gjorde ett stort text- & bildreportage i samband med förra årets upplaga. Den artikeln finner man här.

 

 

 

After Work i Majorna!


Majorna har berikats med en ny after work! Varje fredag mellan 17-20 kan man äta så mycket man orkar ur buffén på Majornas krog. Majorna.nu var där och prövade maten som utan att briljera ändå får klart godkänt. Varmrätterna bestod av köttbullar, prinskorv, kyckling, kokt potatis samt en gratäng med ris. Alltså inget för vegetarianer. Den kalla biten bestod främst av grönsaker av olika slag samt pizzabröd. Prislappen landar på 69 kronor inklusive en stor öl.

Vill man variera sig, så serverar också sedan lång tid tillbaka Hemmaplan (Jeffreys pub) vid Chapmans torg en tämligen stor buffé innehållande bland annat pizza och ett flertal varma rätter. Prislappen är 29 kronor för själva maten. Ölen köper du separat.

Vilket av de båda alternativen som är att föredra låter vi vara osagt. Däremot hoppas vi att fler pubar följer efter detta eminenta koncept!


after work, after work, gratis, billig, göteborg, majornas krog, majorna

 

After work, afterwork, pris, göteborg, gratis, smutsdisk

Majorna.nu testade premiären för Majornas krogs Buffé. Priset är överkomliga 29 kronor

 

 

 

Invigning av nya

Restaurang Röda Sten


Restaurang Röda Sten öppnar åter upp efter ombyggnation med ny ägare och ny meny. Restaurangen serverar lunch, fika och har även fullständiga rättigheter för den som vill avnjuta en kall öl.

Under dagen bjuder Röda Sten på fri entré till utställningen "2 705 baci..." av konstnären Sislej Xhafa och konstpedagog Sara Norén kommer guida besökarna.

 

Anders berg, andreas weidewik, röda sten, uteservering, restaurang, öppettider, klubb

 Restaurang Röda Sten och dess populära uteservering är nu åter öppet för allmänheten. Foto: H Johan Lundin

 

 

 

Kostnadsfria påsklovsaktiviteter

på Röda Sten i Majorna


Under påsklovet rekommenderar vi att pröva på någon av påsklovsaktiviteterna på Röda Sten. Fokus ligger på kreativitet och skapande och bäst av allt, allting är helt gratis! Aktiviteterna, som riktar sig till ungdomar i åldrarna 13-19 år, startar tisdagen den 6 april och pågår till och med fredagen den 9 april. Tid 13.00-16.00

Skulle man inte vilja deltaga i aktiviterna så är platsen väl värd ett besök ändå nu när vårvädret äntligen verkar kopplat sitt grepp! Glad Påsk! Läs mer

 

jesus, uppståndelsen, påsk

 

 

Bloggtips!


Det finns massor av bloggar och webbsidor som har anknytning till Majorna. Vi på Majorna.nu tänkte lyfta fram och rekommendera några av dem. Först ut är den legendariska bloggen "Bloggfrossa & mannen som blev trött"

 

Bloggfrossa & mannen som blev trött är en våldsamt populär och välbesökt blogg skriven av pseudonymen MikeBike i Majorna. Den något av kultförklarade, humoristiska åsiktsbloggen startades redan i juni 2005 och allt material som skrivits finns arkiverat och väntar på att läsas! Som en bra blogg i sig bör, så uppdateras den också regelbundet.

 

Så här beskriver han sig själv pch sin blogg:

"Pessimistisk realist på 32 sura år. Jag gillar verkligheten trots alla dess brister. Gillar att älska den, gillar att hata den. Detta är min ventil som ger min hjärna goda nätters sömn och ett hjärta som kan slappna av. Jag vill beskriva min blogg som en mikroskoptitt på den där näven jag och många andra så ofta knyter i fickan."

 

www.bloggfrossa.blogspot.com

 

 

 

Teater Sesam


Efter att ha turnérat runt om i landet spelas nu åter den välgjorda och hyllade teaterföreställningen "Bokens hemlighet" på Teater Sesams scen på Chapmans torg. Föreställningen är från 2 år och spelas måndag-torsdag 9.30 och 10.30. Onsdagar även 17.00 samt lördagar klockan 13.00. Majorna.nu gjorde en recension när Bokens hemlighet hade premiär förra året Läs mer

Mer info finns på Teater Sesams hemsida: www.teatersesam.se

 

dockteater

Bokens Hemlighet spelas på Chapmans torg och är en magisk liten pärla för de minsta. Rekommenderas!