Café Kultur ger
liv åt Bangatan


Det finns gott om ställen att fika på runt omkring Stigbergstorget. Ett av de absolut bästa alternativen finner man på Bangatan 6 där Café Kultur håller till.

Café.kultur på Bangatan öppnade hösten 2010 och har sedan dess lyckats etablera sig till en plats dit folk gärna återvänder. Inte minst under helgerna brukar den lilla lokalen vara fullsatt, och tillåter vädret brukar även stolarna på trottoaren utanför vara eftertraktade.  Där kan man fika gott och spana på folklivet.

 

Fina Bangatan

Under många år har Bangatan fört en tämligen tynande tillvaro. Därför är det extra glädjande att se ställen som Café.kultur och den Brasilianska grannrestaurangen Ipanema blomma ut och visa att det inte är hopplöst att driva verksamhet här. En bit ner på gatan finns även ett relativt nytt sushicafé som vi ännu inte hunnit pröva. Bangatan och dess charmigt, brokiga bebyggelse förtjänar ett bättre öde än det har idag, och kanske visar dessa trevliga serveringarna vägen för fler entreprenörer.

 

God mat i en skön atmosfär

Café.kultur är ett litet, intimt café med en skön atmosfär - som gjort för att ligga i Majorna faktiskt. Utbudet är möjligen en aning begränsat gentemot granncaféerna, men det tar man igen på kvaliteten. Mycket av det som serveras har en personlig touch och allt vi provat håller hög standard. Basen i utbudet består av en rad lyxigare mackor, smakfullt komponerade med gott stenugnsbakat bröd som grund.

Ett trevligt inslag är att det ofta går att köpa tillfälliga, lite mer matiga måltider. Vi har prövat flera av deras soppor och har gått hem nöjda varje gång. Vid vårt senaste besök prövade vi 'Långsam vegetarisk lasagne' och en mustig, kryddig morotssoppa med ingefära. Utmärkta lunchalternativ båda två. Kommer man tidigare på dagen så rekommender vi deras frukostmeny som kan kombineras lite efter önskemål. På helgerna serveras även brunch.

 

Kultur

Café Kultur gör skäl för sitt namn och det avspeglas också i den typiske besökaren. En rad olika lokala konstnärer har hängt ut sina verk i lokalen och det har också arrangerats musikkvällar med livemusik. Dessutom ser den musikintresserade ägaren till att det alltid spelas musik i lokalen, oftast bra sådan. En rolig grej är att varje vecka har en egen "Veckans artist" som förekommer lite extra i spellistorna.

Enda nackdelen med Café Kultur är den trånga lokalen, men det är sådant man får leva med.


  Ett av Majornas bästa café!

  Vi rekommenderar varm ett besök!


Text & foto: Johan Lundin | 2012-11-07

Länkar: Hemsida / Facebookhttp://creativecommons.org

interiör cafe kultur, fika, bangatan, majorna, kaffemasin, kaffe, majorna, göteborg
nyttig frukost, café kultur, espresso
jennie wangel, café kultur, fika bangatan, majorna, göteborg, vattenglas
bangatan majorna, göteborg, majorna