Eviva - en klar förbättring mot föregångaren Johanssons Hörna

 

För ett par veckor sedan ersattes katastrofen Johanssons Hörna av den medelhavsinspirerade restaurangen och puben Eviva. Och även om Eviva har en del att förbättra för att tillhöra Majornas toppskikt så är det en markant uppryckning. Numera är servicen bra och maten helt okej. Så har du vägarna förbi så behöver du inte längre vara rädd för att gå in

Eviva som ersätter Johansson Hörna har ny ägare och ny personal men ligger förstås kvar på samma plats vid rondellen där Godhemsgatan och Ekedalsgatan korsar varandra. Även inriktningen är ny och nu är det fokus på mat från medelhavsregionen. Några smärre ingrepp i inredningen är också gjorda, det är svårt att säga exakt vad men det känns helt enkelt lite mysigare, och lokalen håller en bra standard. Storbilds TV:en finns kvar och den helt okej uteserveringen likaså. Ett problem kvarstår dock som består i att rök från vedugnen ibland drar in i lokalen istället för ut genom skorstenen. Ett litet skynke för toalettdelen hade inte heller skadat.

 

Personalen

Direkt vid ankomsten fick vi ett trevligt mottagande och blev snabbt anvisade plats, några sekunder senare fanns menyn i näven och drickaordern var gjord. I och för sig är det precis vad man skall förvänta sig i en lokal som inte precis är knökad med även om restaurangen både har ny ägare, personal och namn så är det svårt att inte jämföra med föregångaren. Och då fungerade inget av det som kan anses vara grundläggande servitriskunskap. Under kvällen fortsatte personalen att vara uppmärksam och trevlig men vissa brister och osäkerhet i servicen fanns som kanske kan skyllas på att stället var helt nystartat. Men att kunna berätta vad rätter innehåller och ge smakråd tycker jag hör till baskunskaperna och här brast det lite grann.

 

Maten

Prisläget på maten ligger på mellan 90 - 150 kronor för de vanliga rätterna vilket varken är speciellt dyrt eller billigt. Pizzorna däremot hör till Majornas dyraste och kostar lika mycket som övriga rätter. I och för sig är det vedugnsbakade pizzor men priset verkar lite i högsta laget ändå. Från den hyfsat stora menyn valde vi till sist en kycklingrätt med ris och en grekisk pizza. Kycklingen var tyvärr något överstekt och torr medan riset kokat aningen för länge, ingen katastrof på något vis men det kunde ha varit bättre. Portionen var dock riklig och bjöd på två hela filéer och en stor portion ris. Att bli mätt var således inga problem. Pizzan å sin sida var bra och serverades med en liten skål tzatsiki vilket både var trevligt och passande. Övriga priser på öl, kaffe och efterrätter höll en normal nivå men med tanke på läget och vilka restauranger i området Eviva konkurrerar med så kanske prisnivån trots allt är lite för hög. Många i grannskapet kommer ju att vilja använda Eviva som sin lokala hämtpizzeria men priserna för det är ju på tok för höga.

 

Övrigt

Eviva är ett helt okej ställe att dyka in på för en öl eller en snabb bit mat - en genuin kvarterskrog alltså. Det verkar inte finnas något problem med den typen av människor som älskar att dricka stora mängder alkohol och prata högt och tack och lov inga spelautomater heller. Ibland spelas det livemusik a la trubadur och på sommarhalvåret kan uteserveringen vara ett alternativ till de mer knökade vid Mariaplan. Om vissa av barnsjukdomarna rättas till så kan Evivas bli ett riktigt bra ställe för de som bor i närområdet och ett omväxlande alternativ för oss andra som bor lite längre bort.


●  Tapassortimentet har alla förutsättningar att bli en klassiker.

 ●  Goda vedugnsbakade pizzor.

 ●  Trevlig och bemötande personal.

 ●  Stor uteservering

● Aningen dyrt för en kvarterspub, inte minst pizzorna.

 ● Kunde haft ett lite större utbud av öl.

 ● Som många andra kvarterspubar stänger man lite väl tidigt


Text: Tobbe Johansson| 2008-09-28

Foto: M. Andersson


http://creativecommons.org