Publicerad 2013-01-11

Hammok majorna Göteborg

Hammok - ny
pub i Majorna


Nya tillskott på pubar och restauranger är alltid trevligt. Strax före jul öppnade en nykomling mitt emot Musikens hus på Karl Johansgatan.

Några dagar in på det nya året 2013 promenerade vi utmed Karl Johansgatan och pratade om vad som skulle kunna bli bättre i området. Framförallt konstaterade vi att det borde finnas utrymme för ett rikare publiv, i synnerhet runt kvarteren vid Stigbergstorget. När vi passerat Restaurang Västerhus i riktning mot torget, blev vi därför rejält häpna när det visade sig att det öppnat en helt ny pub i samma fastighet!

 

Enkel och småtrevlig interiör

Hammok öppnade den 21 december och är belägen på Karl Johansgatan 11 i den lokal där soppcafeét haft sin verksamhet under flera år. Inredningen är enkel och interiören är ganska hyggligt utformad. Det känns lite som en logisk fortsättning på den exploaterade Andra långgatan. Undantaget är den smaklöst inredda toaletten, där någon form av goth möter pubrock.

 

Avslappnad atmosfär

Som besökare behöver man inte vistas särskilt länge i lokalen för att konstatera att Hammok känns som ett utpräglat ölställe. Något matutbud är, i alla fall inte ännu, att tala om. Det serveras ett par olika pajer, chili con carne, lasagne samt lite enklare tilltugg.

Atmosfären är skön och avslappnad och definitivt ett trevligt tillskott på pubkartan. Kanske kunde man, precis som med maten, önska sig ett lite större utbud av dryck. Finsmakaren går nog inte helt nöjd här i från.

Prismässigt ligger Hammok något högre än grannpuben Västerhus, men överlag känns priserna ganska normala för den här typen av ställen. En stor stark i form av en Pripps blå kostar 39 kronor, på fat erbjuds också Stella artois samt en något smakrikare Smithwicks. För den som föredrar flasköl finns en handfull sådana också (Brooklyn Lager, Kilkenny, Tuborg, TT, Kronenbourg 1664). Vinet har vi inte prövat, men ett glas kostar 39 kronor.

 

Goda förutsättningar

När det gäller grannkrogarna så finns det säkerligen ingen anledning för oro. Det är vår övertygelse att det finns utrymme för fler krogar runt Stigbergstorget. Mariaplan är ett bra exempel på att det ena stället snarare hjälper det andra. Antalet törstiga själar som beger sig ned för Stigbergsbacken mot Andra långgatan och Järntorget är många, men finns det bara ett hyggligt utbud på närmare håll så kan säkert många av dessa fångas upp.

Öppettiderna är vad man kan förvänta sig av en pub i Majorna, vardagar stänger de klockan 24.00 och torsdagar och helger klockan 01.00. Förhoppningsvis fuskar man nu inte med tiderna och stänger tidigare i fall det inte är några besökare, inget är så irriterande som när ett ställe är stängt före utsatt tid.

 

Majorna.nu är glada och tacksamma för att utbudet berikats i stadsdelen och önskar lycka till i framtiden.

 

 

Text & Foto: Johan Lundin| 2013-01-11

Hammok på Facebook


http://creativecommons.org