Hasselssons café

 

Nu har det lilla cafét Hasselsson på Älvsborgsgatan haft öppet ett tag och det är dags för vårt omdöme som kort och gott blir att det är väl värt ett besök. Det vi gillar främst är kanske den lugna och vänliga atmosfären som man förmodligen får skylla på killarna som driver stället. Hasselsson är helt enkelt ett bra alternativ till de ibland knökade alternativen kring Mariaplan, med potential att bli en av dina favoriter.

 

Hasselssons tillhör den lite nyare typen av fik som inte bara serverar mackor och bakverk utan också lite matigare alternativ. Soppor och olika lättare rätter finns ofta att få beroende på hur

man snickrat samman menyn för dagen och likaså serveras det goda och trevliga frukostar. Folköl från Beerblioteket finns också att få och på det hela taget verkar det som att man anstränger sig att inte bara erbjuda sånt som alla andra har. Självklart finns här också mackor, bullar och bakverk av olika sorter. Men det är kanske inte för storleken på utbudet man kommer utan snarare för kvalitén på det man får - speciellt i förhållande till priset. Allt är bakat eller lagat på plats och så färskt man kan önska sig. Skulle det vara så att man inte hittar nått man är sugen på i menyn så går det alltid att prata nån av killarna så brukar de kunna slänga ihop något som passar ens humör.

 

Hasselsson's inredning kan sägas vara charmig, basic eller majornatypisk vilket helt enkelt betyder second hand möbler med några årtionden på nacken. Inget vi har något emot, men letar du efter något som andas modernitet så kanske det inte är hit man skall gå. Fast då är kanske inte Majorna är ett alternativ överhuvudtaget... Hur det nu än är med den saken så verkar Hasselssons hittat sin publik och långsittare med laptop verkar vara en grupp som funnit sig tillrätta här. Kanske för den lugna stämningen eller för att påtår ingår på kaffet. Oavsett så tycker vi att en promenad nerför Älvsborgsgatan till Hasselssons för en kopp eller två är en god idé om så bara för att få lite variation på tillvaron.

 

 

Här kan du följa Hasselson på Facebook:

www.facebook.com/cafehasselsson

 

Eller spanar du in deras blogg:

www.cafehasselsson.wordpress.com

 

Text: Tobbe Johansson | 2014-05-30

Foto: Johan Lundin


http://creativecommons.org

älvsborgsgatan i kungsladugård, majorna göteborg

Hasselsson är ett trevligt inslag som livar upp den ståtliga, men ack så outnyttjade Älvsborgsgatan

 

god frukost

För en överkomlig slant kan man avnjuta en god och välkomponerad frukost i lugn och ro