Ink Station

 

Om du gillar tatueringar så finns det möjligheter att gadda sig i Majorna på Ink Station. Max och Johnny som de två gaddningskonstnärerna heter klarar av det mesta men är du ute efter japansk stil eller så kallad biomech så har du hamnat helt rätt. Att stället är populärt råder det ingen tvekan om, det garanterar de tre till fyra månaders kö det är på en tid. Och för er som vill ha billiga tatueringar så är det fel ställe, här gäller tatueringar ritade efter varje persons kropp och önskemål, noggrant arbete och bästa hygien. Och sånt kostar.

Tatueringar verkar bara bli populärare och populärare, snart varje person har en eller flera små konstverk på kroppen. En del för att fira eller komma ihåg en händelse, andra för att dom tycker det är snyggt. Och TV-serier som Miami Ink har ytterliggare spätt på trenden. I kölvattnet på tatueringarnas popularitetsökning så poppar det upp tatueringstudios lite var stans. I Majorna har det kommit och gått några stycken men den äldsta är Ink Station som drivs av Max och hans snart fullärda lärling Johnny. Studion gör inte mycket väsen för sig där den ligger ganska anonymt på slutet av Älvsborgsgatan mot plaskdammen till. Men ett populärt ställe är det, försök att boka en tid och du märker snart att du inte är ensam om att vilja använda dig av Ink Station’s tjänster.

 

Japanskt och Biomech

Max, med artistnamnet Maximilian Gasolini, som har hållit på med tatuering sedan 1989 startade upp Ink Station 2001 på samma ställe där det fortfarande ligger. Även om han klarar av det mesta så är det den japanska stilen och så kallad biomech (skala av huden på en cyborg och du har biomech…) som ligger varmast om hjärtat. Personligt designade motiv är det som gäller även om det finns böcker och pärmar att bläddra i för inspiration. Max nästan fullärda lärling går under artistnamnet Johnny Bravo och är en skicklig tecknare med förmågan att föra över sina alster på kroppen så att det ser bra ut. Att ta en tvådimensionell bild och få den att se vettig ut på den tredimensionella kroppen är inte det enklaste här i världen. Även Johnny verkar dela Max intresse för det japanska men har även sysslat en hel del med andra stilar som till exempel den thailändska.

 

Veta mer?

Enklaste sättet att få reda på mer är att besöka lokalen, all tatuering sker öppet så det går att titta på när jobben utförs. Och hur är det man säger? ett besök säger mer än tusen ord på Majorna.nu… Ett annat alternativ är förstås att besöka deras hemsida www.inkstation.nu. Här finns massor av information och bilder på både utkast till tatueringar som färdiga sådana. Du kan också besöka Ink Station på Facebook

 

 

Text: Tobbe Johansson  | 2008-04-29

Foto: H Johan Lundin


http://creativecommons.org

ink station, tatoo, tatueringsbutik, majorna, göteborg, älvsborgsgatan
Populära Ink Station Tattoo på Älvsborgsgatan

Maximilian Gasolini, tatoo, ink station, majorna, göteborg, tatuera sig, tatuering, välja tatuering, bästa tatuerare
Maximilian Gasolini t.v. startade Ink Station
2001 och driver den idag med Johnny Bravo