Majornas krog

 

En klassisk kvarterskrog och pizzeria med Majornas mest prisvärda helgmeny. I en god atmosfär samsas barnfamiljer, pizzasugna och öltörstiga lokalinvånare.

Majornas krog tillhör en av klassikerna bland kvarterspubarna och många hängivna besökare återkommer regelbundet hit. Ett stammisställe med andra ord. Ölsortimentet är kanske inte det mest spännande, men priserna håller däremot en bra nivå. Budgetvarianterna 'stor stark' och 'veckans öl' är bland de billigare man finner i hela Majorna.

 

Underskattad mat

Kvarterskrogar av den här karaktären har ofta inte något vidare rykte när det kommer till mat. Vi vill därför understryka att det oftast serveras riktigt bra mat här. Bland matutbudet är man främst kända för sina väl tilltagna pizzor. Här serveras gästerna en riktig svensk/italiensk kaloribomb! En god sådan, och pizzaleveranserna går mycket riktigt också i skytteltrafik i lokalen.

Majornas krogs främsta bidrag till matvärlden är annars deras prisvärda helgmeny. Varje fredag till söndag serveras en helgmeny bestående av en kötträtt och en fiskrätt. Det finns också ett mindre salladsbord att tillgå. Till detta ingår öl eller ett glass vin i priset. Är kyparen dessutom på gott humör kan du säkert få en kopp kaffe på maten också. Priset för helgmenyn ligger i skrivande stund på 109 kronor.

Bland övriga maten återfinns förutom pizzorna bland annat ett dussin pastarätter av modell standard, samt några kötträtter och någon enstaka fiskrätt.

 

Dagens Lunch

Mellan 11.30-15.00 serverar man dagens lunch. Det är en ganska varierad meny med viss tyngdpunkt på klassisk husmanskost. Kvaliteten ligger långt över normal standard och portionerna är i regel väl tilltagna. Bristen är det något fattiga salladsbordet, där ofta självklara inslag som grönsallad, gurka och tomat saknas. Stort plus för de mustiga sopporna som ingår i priset. Dricka, sallad, kaffe och med lite tur även en liten kaka ingår naturligtvis också.

Aktuell 'Veckans meny' återfinns nedan:

www.kvartersmenyn.com/majornaskrog

 

Miljön

Miljön är ungefär som man förväntar sig av en kvarterspub av det här slaget. Rustikt möblemang, aningen slitet och något otidsenligt. Puben stämplas i bland som ett hak, vilket är en ganska orättvis bedömning. Visst förekommer det överförfriskade gäster och visst är det lite halvstökigt vissa helgkvällar. Men sällan så det stör.

Då och då visas fotboll på en storbildskärm, men räkna inte med att komma in och förvänta dig att matchen du vill se visas. Det är ingen sportbar i den bemärkelsen. En stor ramp vid entrén underlättar förövrigt för barnvagnar och rullstolar.

När det gäller personalen, så agerar de i det stora hela på ett synnerligen trevligt och föredömligt sätt. Det är inte svårt att göra sig hemmastadd.

 

Sammanfattningsvis

Är man inte ute efter allt för mycket finesser och det lilla extra, då är detta ett av de bättre alternativen i Majorna. Både mat och öl är överlag prisvärt och pizzorna tillhör de bättre i Majorna. Helgmenyn rekommenderas att pröva, inga gastronomiska underverk men alltid gott och mycket prisvärt. Gillar man trubadurer och ölhävning, ja då har man definitivt hittat rätt.  På helgkvällarna håller man inte igen. Majornas krog är trots allt ett ställe som torde kunna passa de flesta sorter hyfsat. Och då även stämningen överlag är bra och trevlig är detta ett ställe vi rekommenderar.


● En solid trevlig kvarterspub!

 ● Prisvärd mat, där helgmenyn är en klassiker!

 ● Mäktiga pizzor!

 ● Väldigt trevlig personal!

 

● Kunde haft öppet en timme längre på vardagar.

 ● Stänger i bland innan utsatt tid. En dödssynd!

 ● Ölutbudet känns väldigt tunt.


Text & Foto: H. Johan Lundin | 2008-05-23
http://creativecommons.org

Publicerad 2008-05-23

Familjen larssson äter pizza i majornaTre generationer Larsson äter helgmeny och pizza

Sommartid återfinns en inglasad men något trång uteservering med utsikt över folklivet på Karl Johansgatan.