Café Majviken

På Karl Johansgatan alldeles bredvid Vårdcentralen ligger det lilla fiket Café Majviken. Om det är talande för stället eller ej låter jag vara osagt men någon större favorit är inte detta lilla kafé. Litet utbud, dåligt kaffe och en liten mörk, trist lokal gör inte Majviken till det första fiket man tänker på när fikasuget slår till.


Café Majviken skyltar på utsidan med take-away, sallader och baguetter och kanske är det den verksamheten som är själva grejen och inte först och främst att vara ett kafé. För om jag förstått saken rätt så levererar man sina färdigpackade rätter till olika försäljningsställen och arbetsplatser. Och det kanske man är riktigt duktig på. Men är man ute efter en kopp kaffe och nått gott tilltugg så är Majviken tyvärr inget ställe att rekommendera.

 

Café Majviken huserar i en liten tråkig och mörk lokal. Det finns ett par ståplatser inne men det är i princip det hela. Om vädret tillåter finns det också lite stolar och bord på trottoaren längs väggen. Men det är inget vidare inbjudande ställe att befinna sig på - att sitta ett par tre meter från bilar och spårvagnar på en trång liten trottoar är ju inte direkt mysigt.

 

Vid vårt besök var utbudet synnerligen magert, några chokladbollar, ett par bullar och ett fat wienerbröd var i princip det som fanns. Och kaffet som serverades hade nog stått en längre tid på värme eftersom beskhet är det som bäst beskriver smaken. Skall man ha sig en kopp kaffe så finns det mycket bättre alternativ på nära håll i form av t.ex. Waynes Coffee och Konditori Chapman - jag tror till och med att spelbutiken på hörnan ett femtiotal meter bort är ett minst lika bra val som Café Majviken.

 

Nu kanske, som tidigare sagts, deras huvudsakliga sysselsättning är att leverera sallader och andra lättluncher och själva kafé-delen ett komplement. Men det må vara hur det vill med den saken - skall man ha servering så bör den ändå hålla en viss miniminivå för att vara meningsfull. Och en sådan når Majviken tyvärr inte upp till

 

 

Text: Tobbe Johansson | 2008-07-17

Foto M. Andersson


http://creativecommons.org

trottoar vid Karl johansgatan