Mariaplan får ett lyft inför sommaren

 

Ett snyggare och mer välkomnande Mariaplan är på väg att ta form! Swedbanks gamla lokaler som stått tomma alldeles för länge är nu i full fart med att byggas om. Den gamla Ur-butiken försvinner och dessutom anläggs en helt ny lokal i huset.

Inne i det gamla bankvalvet på Mariaplan är man i full gång med att inreda ett kök och runt midsommar öppnar den italienska restaurangen Enoteca Maglia sina dörrar. Bakom restaurangen ligger stjärnkocken Robert Maglia som funnits med i toppskiktet i svensk gastronomi de senaste 15 åren. Tanken är att det ska vara en lättsam modern Italien-inspirerad restaurang, med plats för både modern och klassisk italiensk matkultur. 'Gastronomi för folk i jeans' som han kallar det. ”Meningen är att skapa en mötesplats för mat och vinintresserade i närområdet där maten lagas med stor passion av mig själv och stjärnkockar/kollegor"

 

Vid hörnet av huset, där den tidigare Ur-butiken legat i många år kommer en uteservering att ta form. Här fångar man upp västersolen perfekt.

- Vi kommer att ha det bästa solläget med 40 platser, säger Robert Magila till Göteborg Posten.

Restaurangen kommer även tillhandahålla en butik där man ska kunna köpa kött, korvar, skinkor, olivoljor och andra råvaror av hög kvalitet.

Det är ännu oklart vad som kommer hända med den andra nya planerade lokalen i huset. Familjebostäder har öppnat upp frågan på sin Facebook-sida där man kan lämna förslag och synpunkter på vad man önskar för sorts butik eller verksamhet. Mariaplan som under senare år redan genomgått ett visst lyft verkar gå en ljus framtid till mötes!

Läs mer om Robert Maglia här: http://www.maglia.se/http://creativecommons.org

Robert maglia, enoteca, kock

mariaplan, majorna, göteborg