Notiser 2016 (arkiv)

 

Spridda notiser från oss och andra medier om sådant som berör Majorna och dess omnejd.


RISKFYLLD GATA FÖR CYKELÄGARE
I tidningen Metro uppmärksammades nyligen landets omfattande cykelstölder. I reportaget framgår det att Karl Johansgatan i Majorna är en av de fem mest utsatta platserna i Göteborg, med tjugonio anmälda stölder under 2015. Andra stöldbenägna områden är Östra Hamngatan, Vasagatan, Drottningtorget och Gibraltargatan.
Läs mer »

 

SJÖFARTSMUSEET BYGGS UT
Efter många och långa diskussioner är det nu klart att Sjöfartsmuseet Akvariet kommer att expandera. En större ombyggnad och tillbyggnad väntas stå färdig lagom stadens 400-årsjubileum. Museet som till skillnad från många andra visar uppåtgående besökssiffror hade förra året 209 000 besökare. Läs mer »

 

HAMMOK ÖPPNAR IGEN?
Den populära kvarterskrogen Hammok som stängde vid årsskiftet, lär enligt rykten starta upp i ny regi senare i år. Vi återkommer med mer information framöver.


NYHETER FRÅN STIGBERGETS BRYGGERI

Efter några månaders ombyggnad lanserar Stigbergets bryggeri ett par nya ölsorter på Systembolaget. Först ut är West Coast IPA som också är det första ölet från deras nya bryggverk.

Mer info: www.stigbergetsbryggeri.se / Facebook

 

 

CRIPPAS CAFÈ
Rockmusikern Crippa Odins café på Kusttorget är ett favoritställe vi gärna lyfter fram - Göteborgs minsta scen som han själv kallar det. Tidningen Centrum var nyligen på besök, reportaget finner du här.


SJÖMAGASINETS NUBBE
Sjömagasinets nubbe är ett kryddat brännvin som säljs exklusivt till gästerna på restaurangen. Det är varsamt kryddad av Ulf Wagner med angelika, kummin, enbär, anis och fänkål. Vad många nog inte känner till är att det även går att beställa på Systembolaget för avhämtning i önskad butik. Följ länken för mer information Systembolaget

SÖKER DU EN BOKCIRKEL?
I mer än tio år har Majornas missionsförening haft en bokcirkel där man möts och diskuterar litteratur av olika slag. Litteraturen som består av allt från deckare till missionslitteratur bestämmer man tillsammans och träffas gör man en gång i månaden. Cirkeln är öppen för intresserade. Läs mer.