Notiser 2012

 

Korta notiser publicerad på Majorna.nu 2012


2012-07-04  NY NY EKOBUTIK I MAJORNA

Vid månadsskiftet öppnade en ny butik med ekologiska produkter på Allmänna vägen 22 i Majorna. Butiken heter Ekorätt AB och har bland annat hela hela Saltå Kvarn´s sortiment samt bröd från det mycket rekommenderade lokala bageriet Cum Pane vid Mariplan. Mer info finns på Saltå Kvarns blogg.

 

2012-07-03

RÖDA STENS FRAMTID

Långsamt har Röda sten gått från industriområde till plats för rekreation och gatukonst. Nu tittar kommunen på områdets potential.

På DirektPress Göteborg finns en ny artikel om området.  Läs mer >>

 

2012-06-05

NY SECOND HAND-BUTIK

Från kriminalitet och missbruk till pyssel med gamla jeans och använda koppar. Förra veckan öppnade KRIS, Kriminellas revansch i samhället, en second hand-butik mittemot Hängmattan i Majorna. Läs mer på DirektPress

 

2012-06-05

KONSERTER PÅ KAFÉ MARMELAD

Sommarens populära utomhuskonserter på Café Marmelads uteservering har snart säsongsstart.  Åtta torsdagar i rad med start den 21 juni. Evenemanget arrangeras precis som tidigare av Kultur414

 

2012-05-05

BANGATAN 10 FÅR INTE RIVAS

Byggnadsnämnden i Göteborg har avslagit rivningsansökan för byggnaden på Bangatan 10. Hotet är avvärjt tillsvidare, men om byggnaden inte får adekvat underhåll hotar förfallet.

Källa: Svenska byggnadsvårdsföreningen.


 

2012-05-05

UPPTÄCK LITE NY MUSIK

Majornas virtuella "skivbolag"  "23 Seconds Netlabel" har släppt ny musik i dagarna. Det är Malmöbandet "Reverend Big O" som står för tonerna. Albumet heter "When There Is Only Light To Believe In/Hope For " och landar musikaliskt någonstans mellan post-rock och shoegazing.

Mer info: www.23seconds.org

Lyssna: Spotify

Reverend Big O, 23 Seconds netlabel, when there is only light to believe in/hope for

 

2012-05-04

TOMTAR I MAJORNA

Har du lagt märke till de små charmiga tomtarna nedanför Karl Johans kyrka? Du kan läsa mer om dem på Direktpress Göteborg.

jultomte

 

2012-05-04

NYA BOSTÄDER PÅ GRÅBERGET

Planerna för nya bostäder på Gråberget fortskrider. Med oförändrat program trots kritiska röster från många boende. Nu ska kommunen titta närmare på fyra av de nio platserna. Läs mer om byggprojekten här

 

2012-05-04

NYTT UNGDOMSPROJEKT

Många bär på idéer som aldrig blir verklighet. Nu får unga hjälp av Majornas samverkansförening att testa sina idéer. Läs mer om projektet på DirektPress Göteborg.

 

2012-04-28
GRISAR I MAJORNA!

Du har väl inte missat att Majorna fått sina egna grisar? De tre grisarna av arten Linderödsgrisar bökar vid Silverkällan. Mer info finner man på DirektPress Göteborg och på MajEko samt här

stadsgrisar, göteborg, majorna, grisar,

 

2012-04-08

NY ITALIENSK RESTAURANG

Nu är det klart vad som kommer hända med de tomma lokalerna på Maria plan, där Swedbank tidigare hade sitt kontor. Kring midsommar öppnar den italienska restaurangen Enoteca Maglia under ledning av stjärnkocken Robert Magila.

 

2012-04-03

BILLIG SOPPA

För studenten eller den med ansträngd plånbok kan vi informera att det serveras nudelsoppa med bröd och vatten för 28 kronor på Creperiet vid Stigbergstorget. Smaken är tyvärr därefter och finns pengarna så är deras vanliga soppor eller Crêpes att föredra.

Om vi förstått det hela rätt så sker det ett ägarbyte i april. Stället som sådant kommer dock antagligen fortsatta verksamheten på liknande sätt som nu - d.v.s. som ett Creperie.

 

2012-02-22

'23 SECONDS NETLABEL'

Det finns massor av ny musik att ta del av från Majorna egna label '23 Seconds Netlabel'. En av artisterna är T Bird från Texas som spelar magisk soul/funk/Hip-hop. En annan är Kanadensiska duon Ram Hoss som bjuder på säregen elektronisk pop. www.23seconds.org

 

2012-01-25

SJÖARTSMUSEET

Sjöfartmuseet har tillsammans med fem andra kandidater nominerats till att få titeln "Årets Museum. Bakom utmärkelsen står Riksförbundet Sveriges museer och Svenska ICOM (International Council of Museums)

- Vi vill uppmärksamma museum som arbetar nytänkande med exempelvis samlingar, kommunikation, pedagogik eller med att dokumentera samtiden, säger Mats Persson, generalsekreterare på Riksförbundet Sveriges museer.

www.svd.se

www.sverigesmuseer.se

riksförbundet sveriges museer, sveriges museer, pris, stipendium