Pizzeria Örn

 

I Majorna finns ett tjugotal pizzerior med högst varierad kvalité på vad som serveras. En av dem är pizzeria Örn på Bangatan, en standardpizzeria som varken utmärker sig eller gör bort sig.

 

Adressen Bangatan 22 har en lång tradition av att servera pizza. Här låg tidigare klassiska Gudfadern innan Pizzeria Örn tog över för ganska många år sedan. I menyn återfinns ett sjuttiotal olika sorter med allt från gamla hederliga Capricciosa till en dubbelinbakad Darin Special med oxfilé, räkor, champinjoner, skinka, ost och bearnaisesås. Fem sorter är vegetariska och det finns även möjligheten att beställa glutenfria varianter. Det som utmärker sortimentet är emellertid dess många varianter på pizzor med kantareller.
Någon personlig favoritpizza har jag inte hittat, men rent generellt fungerar de enklare sorterna bäst. Pizzorna där man hällt bearnaisesås ovanpå en handfull olika ingredienser känns lite väl kladdiga och röriga i smaken. Är det nu en sådan man trots allt vill ha, så är nog Wasa med oxfilé, fläskfilé, champinjoner, färska tomater och bearnesås att föredra. Av de vegatariska alternativen känns Cha cha cha som bästa valet.

Står sig hyggligt mot konkurrenterna
När det kommer till att välja pizzeria, så faller valet ofta på någon av de mer närliggande ställena. I synnerhet om det är hämtpiza man är ute efter. Vid en jämförelse mot närmaste grannpizzerian, som är Venedig på Kommendörsgatan, är Örn ett givet val. Däremot når man inte riktigt upp till samma standard som Pizzeria Ruffino på Allmänna vägen eller Restaurang Emona på Ekedalsgatan. 

Inte bara pizza
Förutom pizza serveras det även kebab, hamburgare och tiotal sallader. Kebaben får knappt godkänt, salladen och hamburgaren har vi däremot inte provat så hur de smakar får vara osagt.
Prismässigt håller man sig ungefär där man kan förvänta sig och vill man ha ett lite lyxigare alternativ, så finns en handfull Mozzarellapizzor som kostar 10-20 kronor mer än övriga pizzor.
Bor du eller befinner dig i krokarna när pizzasuget sätter in, då är Pizzeria Örn ett alternativ som fungerar. Det är dock inget ställe man tar en extra omväg för att komma till.

 

Text & foto: H Johan Lundin | 2015-03-10
http://ornpizzeria.se
http://creativecommons.org

Pizzeria örn, bangatan, majorna

 

b
Pizzeria Örn ligger på Bangatan 22 där man förutom pizza också säljer kebab och sallad

Tidigare låg här en klassisk pizzeria vid namn Gudfadern. Foto: H Johan Lundin

 

 

Publicerad 2014-01-10