Pizzerior i
Kungsladugård


Det har gått nästan tre år sedan vi publicerade vår guide över pizzeriorna i Kungsladugård. Ett antal pizzor och 'stora stark' senare är det nu åter dags att ge en liten resumé för varje ställe.


Del Piero

 

Det finns inte mycket att tillägga sedan vår förra recension utan Del Piero är fortfarande en bra pizzeria. Ett stort utbud av andra rätter, en egen pub och en hel del bord gör att Del Piero nästan kan klassas som restaurang.

 

Del Piero ligger vid Jaegerdorffsplatsen och drivs att ett par unga och trevliga killar. Ambitiösa verkar dom också vara då lokalen växt från liten till respektabel storlek. Numera finns både pub, spelautomater, ett tiotal bord, en stor uteservering och storbilds-TV. Nästa steg är fullfjädrad restaurang om dom nu vill ta ytterliggare ett steg. På Del Piero kan du räkna med bra service, vill du ha någon extra sås eller ett par brödbitar till pastan så går det bra, fattas det någon krona så efterskänker dom hellre det än att krångla med kort. Små saker som förgyller besöket! Del Piero har även lunch med salladsdisk och rätterna är desamma som under kvällen. Menyn är ganska stor, förutom ett brett utbud av pizzor så finns det både pasta, sallader, kebab, falafel och ett antal svenska rätter att välja bland. Det mesta smakar bra och min egen favorit är deras kebab. Vill du stanna och äta eller bara ta en öl så finns fullständiga rättigheter och en ganska välfylld bar. I vår förra recension klagade vi lite på att det kunde vara lite väl många av dem som har som hobby att dricka öl dagarna igenom, men det problemet verkar löst eftersom de numera lyser med sin frånvaro.

 

 

Klippans Pizzeria

 

Klippans Pizzeria har sedan förra recensionen byggt en liten pub i det innersta rummet som har fått en trogen publik av den lokala öldrickarligan. I övrigt är det mesta sig likt, en pizzeria enligt standardmallen med andra ord.

 

I början av Älvsborgsgatan åt älvsidan till ligger Klippans Pizzeria som är en typisk kvarterspizzeria. Det finns några bord att sitta vid men lokalen är lite trist och mörk och det är sällan man ser någon äta här. På väggen bakom disken sitter en pizzameny som består av cirka 60 olika pizzor, dessutom erbjuder man lite andra smårätter. Det mesta är okej men det lilla extra saknas. Utöver detta erbjuder man också några persiska rätter som består av ganska rikliga portioner, men även om jag inte är någon specialist på persisk mat så framstår dom som ganska tama. Den lilla nybyggda puben längst in i lokalen är väl inget att skryta med men den har hittat sin ”publik” som antingen sitter här eller när vädret tillåter vid det fåtal bord som under sommarhalvåret står på trottoaren. Ett minus man kan nämna är att det kostar några kronor att betala med kort, inget stort minus, men det hjälper ju inte direkt upp betyget som hamnar strax under medelbetyget för kvarterspizzerior

 

 

 

 

 

 

 

Pizza Melli

 

Så här sa vi förra gången. ”Ett hål i väggen är en passande beskrivning på Melli som ligger i hörnet Älvsborgsgata och Silverkällegatan… …Pizzorna håller normalklass och den enda anledningen att gå hit är egentligen om man bor nära.”. Och det är inget vi behöver ändra.

 

Bor du i grannskapet så har du säkert ätit här även om Götas med sina stenugnspizzor ligger alldeles runt knuten. Anledningen är förmodligen att a) Götas inte har öppet eller b) att du inte orkar vänta på att få en pizza från Götas. Att smaken eller någon annan anledning skulle finnas till att köpa sin pizza här är svår att se. Inte för att de är dåliga utan snarare för att de inte har något extra att erbjuda. Pizzorna du får här kan du nämligen äta på de flesta ställen då de följer svensk standard ganska perfekt. En kundgrupp som frekvent verkar besöka Melli är eleverna från de två skolorna i närheten, både Kungsladugårdsskolans och Sannaskolans elever lägger nog en hel del av sina fickpengar här när det serveras stuvad lever eller kålpudding i bamba.

 

 

 

 

 

 

 

Götas Bar & Kök

 

Götas var inte med i vår förra recension eftersom vi klassar stället som restaurang snarare än pizzeria. Men det hindrar ju inte att man kan använda stället som sin lokala pizzeria, det går ju bra att både hämta eller äta på plats.

 

På Götas får du stenugnspizzor och ambitionen verkar vara att servera pizzor av en lite högre kvalité och många verkar också uppskatta dem. Personligen tycker jag de är bra men inte exceptionella. Det är på gränsen att priset motsvarar vad man får då just prisnivån på dem är ganska hög. Skall du äta pizzan på plats så kan det dock vara en idé att lägga de extra kronorna för att få sitta lite bättre och kunna välja bland ett större utbud maträtter och drycker samt slippa öldrickarligan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Da Marco

 

Inte heller Da Marco fanns i vår förra pizzerialista av samma anledning som Götas. Men Da Marco är mer åt pizzeriahållet än vad Götas är och många använder sig nog av Da Marco som sin källa till helgpizzan.

 

Da Marco vann för många år sedan en tävling i GP om bästa pizzan i staden vilket gamla urklipp påminner besökaren om. Men enligt mina enkla smaklökar så serveras här svensk standardpizza och inget annat. På menyn finns också lite andra rätter med inspiration från både Italien och Sverige. Uteserveringen på Da Marco är lite speciell vilket man också kan säga om inredningen inne i restaurangen. Men medan insidan möjligen kan ha någon sorts udda charm så är uteserveringen riktigt trevlig med sina långbänkar och murade väggar. Det plus ett bra läge vid Mariaplan gör att man faktiskt kan ha det ganska mysigt här en sommarkväll. Risken är bara att du får konkurrera om platserna med en flock av ölstammisar som även har en bas i den inre av restaurangens två lokaler. Sammanfattningsvis – för en hämtpizza är Da Marco okej och man kan ha en skön kväll på uteserveringen om bara ljudnivån och stimmet hålls på en rimlig nivå.

 

 

 

 

 

 

 

 

Old Town

 

Old Town är ingen renodlad pizzeria utan en restaurang som serverar bland annat vedugnsbakad pizza, hamburgare och indisk mat. En lite märklig blandning kanske men variation är ju aldrig fel.

 

Old Town är rent och fräscht och det finns en relativt stor och trevlig uteservering. Ibland är den senare dock ganska full med lite brötvarning. Vad det gäller pizzorna så går det förstås bra att hämta eller äta på stället och dom är inte pjåkiga alls. Old Town känns lite som ett försök att kopiera konceptet som Götas Bar & Kök kör, dock utan att lyckas fullt ut. Placeringen som är lite off gör väl sitt till och ett antal föregångare har provat lyckan här. Men oavsett inriktning på restaurangen så har pizzorna bestått och stillar förmodligen de kringboendes pizzasug. Vill man testa något nytt så kan det vara värt en promenad till Old Town för en pizza och en kall öl ur ett relativt stort utbud av de båda. Och passar det inte med pizza för någon i sällskapet så finns ju både indiskt och annat att tillgå. Du skall dock inte förvänta dig några kulinariska sensationer, okej mat till okej priser.

 

 

 

 

 

 

 

 

Godhems Pizza

 

Vid hållplatsen Godhemsgatan ligger Godhems Pizza som är en minimal pizzeria och i princip bara gjord för att servera hämtpizzor. Själv har jag bara använt mig av stället några få gånger och vid de tillfällena tycker jag pizzorna varit klart godkända.

 

Det som sades i ingressen är egentligen det som behöver sägas om Godhems Pizza. Deras slogan ”Vi bakar, ni hämtar” är väl inte ett mästerverk men sammanfattar verkligen vad det handlar om. Pizzerian har funnits i många år och har du vägarna förbi så kan du passa på att testa en pizza här, men någon längre omväg är stället inte värt.

 

 

 

 

 

 

 

Text: Tobbe Johansson| 2011-10-11

Foto: Johan Lundin
http://creativecommons.org

Publicerad 2011-10-11

restaurang del piero jaegerdorfsplatsen

Restaurang Del Piero har "rensat upp" en del bland besökarna till förmån för matgästerna. Succesivt har de utökat sin verksamhet och erbjuder numera ett ganska stort utbud av mat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

hämtpizza majorna
Klippans Pizzeria erbjuder runt 60 olika sorters pizzor. Tyvärr håller de inte riktigt måttet och lokalen är inte direkt inbjudande att sitta i. Det är ett ökänt ölhak som emellanåt kan vara ganska stökigt

 

 

 

 

pizza melli, kungsladugårdsgatan majorna

Pizza Melli är ett utpräglat take way-ställe med standardpizzor utan det lilla extra

 

 

 

 

 

götas bar & kök, mariaplan
Götas Bar & Kök tillhör de mer kända ställena i Majorna, en bidragande orsak till detta är deras populära stenugnspizzor.

 

 

 

restaurant pizzeria da marco, majora göteborg

På den klassiska kvarterspuben Da Marco vid Mariaplan kan den som inte är så hungrig välja att beställa en Pizza-slice i stället, ett smart koncept som fler borde följa efter

 

 

 

 

 

 

 

vedugnspizza i majorna göteborg

Old Town är beläget vid korsningen Ekedalsgatan/Godhemsgatan. Här erbjuder man hyggliga vedugnsbakade pizzor.

 

 

 

 

 

 

 

hämtpizza i majorna göteborg

Godhems pizza är en minimal pizzeria som sålt hämtpizzor under många år