Restaurang Röda sten

 

På Restaurang Röda Sten kan du både äta och fika. Och det är inget fel med något av alternativen. Men den bästa anledningen för att komma hit är för att få uppleva utlandet på hemmaplan en skön sommarkväll. En eller ett par öl, en bra diskjockey och en bra plats på uteserveringen och få ställe i stan kan bjuda upp till fight.

 

Restaurang Röda Sten ligger i Klippan i det gamla pannhuset nere vid Röda sten. Stället har öppet året runt och serverar enklare mat och standardfika. Inomhus är lokalen ganska enkel och rå men det passar ju bra med den övriga lite ruffiga stilen som pannhuset har. Men varken maten eller fikat utgör någon större anledning att söka sig hit. Visst kan man ta sig en kaffe, en snabb sallad eller en burgare, men det finns mycket bättre alternativ för det i grannskapet. Nej, till Restaurang Röda sten går man främst för att dricka öl och lyssna på musik, företrädesvis på sommaren när den stora uteserveringen är öppen.

 

Spelningar och klubbar

Inne i lokalen anordnas det både spelningar, shower och olika klubbar och det kan bli en ganska skön och intim stämning därinne. Repertoaren är ganska bred och ingen speciell stil eller genre gäller. Jazz, reggae, rap, punk, synth, stå upp, modeshower och trubadurer är bara några exempel på vad som bjuds. Tyvärr är väl inte lokalen den bästa för just spelningar då den både är lite för liten och inte har någon riktigt bra scen. På www.rodasten.com finns aktuell info om vad som händer både i restaurangen och i pannhuset i övrigt. Tydligen skall det också gå att hyra lokalen för privata arrangemang. Så vill man ha fest eller någon annan form av happening så kan det ju vara ett kul alternativ.

 

Som bäst

Som bäst är stället när någon bra DJ står och vänder plattor på uteserveringen en varm sommarkväll. När mörkret faller och tangodansarna på bryggan lagt av för kvällen så infinner sig en skön känsla av att vara utomlands på nått varmt och relaxat ställe. Det enda man ser i det kompakta mörkret är de svaga lamporna på industribyggnaderna på andra sidan älven som lyser likt stjärnor och musiken döljer effektivt alla ljud från bilar och annat. En sådan kväll är det inte många ställen som är bättre eller mysigare och en sådan kväll är en fullt tillräcklig anledning för att Restaurang Röd Sten skall finnas till. Att dom sedan har öppet annars också är så att säga bara en bonus.

 

 

Text: Tobbe Johansson | 2008-04-29

Foto: M Andersson


http://creativecommons.org

Publicerad 2008-06-10