Majornas Sportfiskeklubb

 

Majornas Sportfiskeklubb är en av stadsdelens mindre kända föreningar. Klubben som bildades 1976 håller till vid rondellen vid Godhemsgatan och Ekedalsgatan.

Klubben startades som ideell förening av en grupp flugfiske entusiaster i oktober 1976. Från att ha haft en renodlad profil som flugfiskeklubb har klubben numera vidgat sin verksamhet till att omfatta de flesta typer av fiske. Klubben har sedan 1997 tillsammans med Sportfiskarna i Göteborg arrangerat Tjejmetet i vallgraven i slutet av augusti varje år.

 

Ungdomsverksamhet

Klubben bedriver idag en stark ungdomsverksamhet med egna ungdomsledare. På onsdagkvällar samlas ungdomarna under den mörka perioden i klubblokalen för att under ledning tillverka redskap, binda flugor eller få goda råd om fiske. Under året åker man ut till fiskeplatser runt Göteborg för att testa teknik och utrustning.

 

Fiskevård

Klubben ansvarar för en sjö i orörd natur i Norra Halland där de regelbundet mäter vattenkvalitet, kalkar och planterar in ädelfisk för klubbens egna medlemmar.

I klubbens arbete ingår även att främja fiskevård. Lärjeån i Gunnared är det främsta exemplet på vad klubben åstadkommit inom detta område. Havsöringen är numera återinförd i detta vattendrag – en effekt av klubbens arbete under 80 talet.

 

Seniorverksamhet

Seniorerna har måndagskvällen som sin aktivitetstid i klubblokalen med föredrag, videokvällar och andra aktiviteter. Klubbvärd utses av styrelsen. Resor arrangeras.

 

Majornas Sportfiskeklubb hittar du på Godhemsgatan 7C

Hemsida: www.msfk.org

 

Text & Foto: Majornas Sportfiskeklubb


http://creativecommons.org

Majornas sportfiskeklubb Göteborg

Anders henriksson, storfångst, fiskareAnders Henriksson med en storfångst