En midsommar-
natts dröm

 

På Teater Sesam spelas just nu William Shakespeares En midsommarnattsdröm. Majorna.nu intervjuade Alice Wangel, 6 år, som varit och sett föreställningen.

Tillsammans med sin förskoleklass från Bergums skola besökte Alice Teater Sesam i februari. Det är den första teatern som klassen sett

 

- Vi åkte buss och spårvagn. Vi fick inte gå långt alls. Så kom vi till teatern, då kände jag igen mig lite eftersom jag varit där en gång tidigare på Bokens hemlighet. Vi fick klä av oss och sätta oss. Det fanns gröna girlanger som hängde ner, som var som skogen när man kom in och så var det några som var vitklädda och så började det.

 

Vad handlade teatern om?

- Vissa var kära. Det var en blomma som älvdrottningens man skaffade då hon inte längre var kär i honom, eftersom de var ovänner. Så då droppade han lite saft från blomman på henne, för då skulle hon bli kär i den första som hon såg, men då blev hon kär i en åsna (här kiknar Alice av skratt). Så hittade mannen ett botemedel, för han ville ju att hon skulle vara kär i honom. Det fanns en hjälpreda, Bum eller något, och han droppade på de andra för han ville vara lite busig. Det var också två killar, ena killen blev kär i den ena tjejen och sen blev den andra killen också kär så de var kära i samma tjej, och den andra tjejen var utanför, men det slutade jättebra. Sen blev det fest. Det var en teater som skulle spela på ett bröllop och sen tog det slut.

 

Var det något speciellt som du tänkte på under teatern?

- Det var gröna ansikten som var som en hatt som man såg ut genom remsorna. Det var en konstnär som hade gjort dem.

 

Alice berättar att efter att pjäsen var slut så förklarade skådespelarna om föreställningen och rekvisitan och så fick man ställa frågor. Jag undrar om hon var nöjd och hon svarar att hon, liksom de andra i klassen, tyckte att den var jättebra, och att hon säkert kommer gå dit någon mer gång.

- Ja, jag gillar teater jättemycket. De spelar, de har dockor och klär ut sig.

 

Det verkar som att Sesam Dockteater har lyckats igen med att skapa magi för de små. I alla fall enligt denna nöjda 6-åring som säkerligen kommer att hitta tillbaka till Majornas egna skugg- och dockteaterföreställning, som vet hur man både fångar och tar barn på allvar.

 

 

Text:  Jennie Wangel | 2011-02-21

Foto: Herman Omstedt, Nasrin Barati och Ola Kjelbye

Officiell hemsida: www.teatersesam.se

 

 

 

 

 
http://creativecommons.org
Gäller ej fotografierna

 

 

teater sesam, teater, dockteater, nybörjare, prova på teater, spela teater, majorna, göteborg, teaterstråket
Teater Sesam startade 1987 och är en fri teatergrupp med två egna scener på Chapmans Torg. Scen ur En midsommarnattsdröm 2011.

dockteater, teater sesam, chapmantorg, barnteater, göteborg, gå på barnteater, majorna
Genom åren har man satt upp ett stort antal uppmärksammade

skugg- och dockteaterföreställningar vid Chapmans torg.