Loppisar Göteborg – din kompletta guide

Loppisar, eller loppmarknader, är en fascinerande del av Göteborgs landskap. Dessa marknader erbjuder inte bara en chans att hitta unika fynd och antikviteter, utan de är också en plats för gemenskap och där du kan ta del av historier i form av objekt. I denna kompletta guide kommer vi att utforska de mest populära loppisarna som staden har att erbjuda.

Vad finns det för loppisar i Göteborg?

I Göteborg finns det en stor mängd olika loppmarknader, var och en med sin unika charm och särskilda sortiment. Nu kommer vi att presentera några av de mest framstående och intressanta loppisarna i staden.

Oavsett om du är ute efter vintagekläder, antika möbler, böcker eller bara en trevlig eftermiddag där du kan titta på begagnade prylar, har Göteborg något att erbjuda.

Erikshjälpen Second Hand

Erikshjälpen Second Hand i Göteborg är en populär plats för alla som älskar second hand-shopping. Med två stora butiker, en i Kortedala och en annan i Västra Frölunda, erbjuder Erikshjälpen ett brett utbud av saker. Här hittar du allt från möbler och köksredskap till kläder och accessoarer.

Det är inte bara en plats för att shoppa – du kan också donera saker som du inte längre behöver. Det gör Erikshjälpen till en perfekt plats både för att hitta nya saker och för att ge dina gamla saker ett nytt hem. Dessutom erbjuder Erikshjälpen möjligheten att handla online på deras webbsida, så du kan utforska deras sortiment bekvämt från ditt eget hem.

Kommersen

Kommersen, belägen på Första Långgatan, är en välkänd och älskad loppmarknad i Göteborg som varje helg lockar en stor mängd besökare. Här kan man hitta allt från unika möbler och vintagekläder till diverse andra föremål.

För de som känner att de har för många saker hemma och vill göra plats för nytt, erbjuder Kommersen en perfekt lösning då du även kan sälja dina egna saker. Det är ett utmärkt sätt att både rensa ut hemma och samtidigt hitta nya unika fynd.

Holmens Marknad

Holmens marknad i Gamlestaden är en imponerande stor second hand-butik som täcker 800 kvadratmeter. Holmens marknad erbjuder ett flertal olika objekt till ditt hushåll. Allt från, möbler och lampor till glas och tallrikar. Det finns även andra saker som väskor, skor och böcker till exempel.

Till skillnad från många andra loppisar, har Holmens marknad öppet varje dag, vilket gör det lättare för besökare att planera in en tur till butiken när de vill.

Saronkyrkans Second hand

Saronkyrkans Second Hand, belägen i det centrala området Linnéstan, erbjuder en stor mängd loppisfynd för alla smaker och behov. Här kan besökare utforska objekt såsom möbler, böcker, lampor, kläder och tavlor.

För de som önskar en paus i shoppingen finns Café Saron i närheten. Detta café är en perfekt plats för att ta en fikapaus, vila fötterna och njuta av en kopp kaffe eller något att äta.

Bagageloppis Göteborg

Bagageloppis Göteborg är en unik och uppskattad loppmarknad där konceptet är att man säljer direkt från sitt bagage i sin bil. För de som inte har bil går det även bra att komma med cykel eller kollektivtrafik och sälja sina saker från en filt eller liknande underlag. Säljplatser måste förköpas och det finns möjlighet att hyra bord och klädställningar. Säljandet sker mellan 11:00 och 15:00, och säljare kan anlända från 09:00 på morgonen.

Det är en bra idé att vara förberedd på alla väder, och arrangörerna rekommenderar att ta med partytält eller liknande för skydd mot regn. På plats finns mat och dryck till salu, samt toaletter för besökare. Växelpengar och Swish som betalningsalternativ är också bra att ha. Efter loppisen ska alla oönskade saker tas med hem.

Bagageloppis är inte öppen året runt, utan endast under speciella säsonger. För att få reda på dessa datum och tider kan man besöka deras hemsida.

Linnéstaden Loppis

Denna butik erbjuder ett rikt sortiment av varor som sträcker sig från kläder och böcker till möbler och annan typ av inredning. Dess mångsidiga utbud gör det till en attraktiv plats för de som söker second-hand produkter.

Besökare kan förvänta sig att hitta en mängd intressanta föremål som ger en spännande inblick i dess historia och kultur. Linnéstaden Loppis är inte bara en plats för att hitta sällsynta fynd, utan det är också en plats där man kan uppleva en genuin och härlig loppisatmosfär.

Kronhusbodarna

Kronhusbodarna är en historisk och charmig loppmarknad i Göteborg som ligger nära stadens äldsta byggnad, Kronhuset. Denna marknad är känd för sin fascinerande blandning av loppisfynd, konsthantverk och antikviteter, och lockar en mångfald av besökare som är intresserade av både historia och unika föremål.

Frilagret

Frilagret är en plats som framhäver vikten av hållbarhet i Göteborg. Denna loppis fokuserar på återbruk och miljömedveten konsumtion vilket bidrar till en bättre miljö. Besökare kan upptäcka ett brett utbud av secondhand-varor, inklusive möbler, böcker och kläder.

Denna loppis en samlingspunkt för människor som vill sälja, köpa eller byta saker i en miljö som uppmuntrar till återanvändning. Frilagret är därför inte bara en loppis i Göteborg, utan också en plats för lärande och gemenskap kring miljövänliga och kreativa idéer.

Kvibergs Marknad

Denna loppis är känd som en av stadens största utomhusmarknader. Den är en populär destination för både lokalbefolkningen och besökare som är på jakt efter en mängd olika loppisfynd och antikviteter.

Med hundratals säljare på plats, erbjuder Kviberg Marknad ett stort utbud som inkluderar allt från unika möbler och böcker till kläder och skor.

Kvibergs Marknad är inte bara en plats för handel, utan också en kulturell upplevelse där man kan ta del av den spännande och varierade världen av loppmarknadshandel.

Kungstorget Antik- och Loppmarknad

Kungstorget Antik- och Loppmarknad är en välbesökt och uppskattad marknad som ligger mitt i hjärtat av Göteborg. Denna marknad är en riktig guldgruva för alla som är intresserade av retro- och vintagekläder.

Atmosfären på Kungstorget är livlig och inbjudande, vilket gör det till en perfekt plats för alla som vill uppleva spänningen och glädjen med second-hand i en av stadens mest ikoniska ställen.

Vad kan du förvänta dig att hitta på dessa loppisar Göteborg?

När du besöker loppisarna i Göteborg kan du förvänta dig en spännande blandning av föremål och upplevelser. Varje loppis har sin egen unika prägel, men det finns vissa gemensamma element som du kan stöta på i de flesta av dem.

Först och främst hittar du en stor variation av kläder, såsom moderna second-hand-plagg till retrokläder och vintagefynd. Detta inkluderar allt från klassiska jackor och klänningar till mer udda och unika accessoarer.

Möbler och heminredning är också normalt på många loppisar. Du kan upptäcka både antika och moderna möbler och annan inredning. Ofta hittar du här unika stycken som kan ge ditt hem en personlig touch.

Vidare kan du förvänta dig ett brett utbud av samlarobjekt. Det kan vara allt från gamla böcker och vinylskivor till sällsynta samlarföremål och konstverk.

Kan man sälja själv på dessa loppmarknader?

Att delta som säljare på loppmarknader i Göteborg är definitivt möjligt och kan vara en rolig och givande upplevelse. Många av loppmarknaderna i staden erbjuder möjligheten för privatpersoner att hyra en försäljningsplats, vilket ger dig chansen att sälja dina egna saker.

För att sälja på dessa marknader krävs vanligtvis att man bokar en plats i förväg. Det kan göras antingen online eller genom direktkontakt med arrangörerna. Kostnaden och tillgängligheten för försäljningsplatser varierar beroende på marknadens storlek och popularitet.

Vissa loppmarknader tillåter också spontansäljare, men det är alltid bäst att kontrollera i förväg. Det är viktigt att komma ihåg att varje loppmarknad har sina egna regler och villkor för säljare, så det är klokt att läsa igenom dessa noggrant innan du bestämmer dig för att sälja.