5 oskrivna regler du måste känna till

Det finns många oskrivna regler i livet. En del är sunt förnuft, medan andra är mer specifika för vissa situationer. För att få ut det mesta av livet är det viktigt att vara medveten om dessa regler – även om du inte alltid håller med dem.

I den här artikeln kommer vi att diskutera några av de viktigaste oskrivna reglerna som alla bör känna till. Håll dessa i åtanke och du kommer garanterat att få en smidigare upplevelse i livet!

Prata inte om politik eller religion offentligt

Detta är en av de vanligaste oskrivna reglerna. Att prata om politik eller religion kan lätt leda till häftiga diskussioner, och det vill ingen ha.

Om du vill diskutera dessa ämnen ska du göra det med personer som du känner väl och som du känner dig bekväm med att argumentera med.

Kritisera inte någon offentligt

Att kritisera någon offentligt är ett säkert sätt att skaffa sig fiender. Om du har något negativt att säga om någon, säg det till personen i fråga eller håll det för dig själv. På så sätt undviker du att skapa fiender.

Prata inte om vad du tjänar

Detta är ytterligare en av de oskrivna regler som alla vet men som ingen följer. Att fråga någon hur mycket de tjänar kan ses som ohyfsat eftersom det innebär att du måste göra en bedömning (t.ex. att hon tjänar mer än jag så hon har det bättre ekonomiskt).

Undvik därför detta samtalsämne om du kan. Med det sagt kan man såklart ta upp detta med sina absolut närmaste vänner utan problem.

Kom inte för sent till jobbet

Att komma för sent till jobbet kan sända fel budskap till dina kollegor och chefer! Att vara punktlig är ett tecken på respekt, vilket innebär att vara på plats att arbeta är en av de oskrivna regler som är värda att följa.

Ta inte ställning i ett bråk mellan vänner

När två av dina vänner bråkar är det bäst att du inte tar ställning för någon av dem . Det kan göra saker och ting ännu mer komplicerade och kan skada dina relationer med båda. Försök i stället att vara en medlare och hjälpa dem att lösa sina meningsskiljaktigheter.