Roliga festspel du måste testa

Är du värd för en fest och letar efter roliga spel som komma hålla gästerna underhållna? Då har du kommit rätt!

I det här blogginlägget kommer vi att dela med oss av några av våra favoriter inom festspel som garanterat kommer att få alla att ha kul. Från klassiska spel som charader och ”jag har aldrig” till nyare spel som du kanske inte känner till. Så läs vidare och gör dig redo att ha kul!

Charader

Charader är ett sällskapsspel som alla säkert känner till. Det är enkelt att spela och kan spelas av människor i alla åldrar.

När man spelar detta spel ska en person försöka gestalta ett ord eller en fras som de andra ska gissa. Det här spelet är perfekt för grupper av alla storlekar och kan anpassas för att passa till alla tillfällen.

Jag har aldrig

I det här spelet turas varje spelare om att säga något som de aldrig har gjort förut. Exempelvis ”jag har aldrig varit i Kanada” eller ”jag har aldrig ätit sushi förut”. Om någon i gruppen har gjort det så dricker ur sitt glas.

Denna lek brukar ofta sluta med att någon eller några i sällskapet till slut bli ganska onyktra, så se till att de det lugnt med drickandet, och kom ihåg att du måste vara över 18 år om du ska dricka alkoholhaltiga drycker.

Beerpong

Det här spelet är perfekt för fester med en mer vuxen publik. Spelarna turas om att kasta pingisbollar i ölglas på andra sidan bordet. Om du lyckas träffa måste din motståndare dricka upp ölen som pingisbollen hamnade i.

Det här spelet kan få tillställningen till att bli ganska hetsig och kräver en hel del öl för att kunna spelas, så se till att du har tillräckligt med öl innan du börjar!

Simon säger

Det här spelet är en gammal klassiker som aldrig går ur tiden. I det här spelet säger en person ”Simon säger” innan han ger en handling som alla andra ska utföra. Om någon utför en handling utan att personen som leder spelet inte säger ”Simon säger”, åker personen ur spelet.

Det här spelet är perfekt för grupper av alla storlekar och kan spelas med alla åldersgrupper.