Varför behöver du en VPN?

En VPN, eller virtuellt privat nätverk, är en tjänst som skapar en säker, krypterad anslutning mellan din enhet och internet.

VPN-tjänster används för en mängd olika ändamål och kan gynna ditt liv på många olika sätt. Från att skydda din integritet till att ge dig tillgång till geoblockerat innehåll från andra länder.

Internet är en farlig plats

Internet är ett fantastiskt verktyg för att hålla kontakten med vänner och familj, få tillgång till information och göra affärer. Internet kan dock också vara en farlig plats, särskilt när du använder offentliga Wi-Fi-nätverk. Hackare kan läskigt enkelt använda dessa nätverk för att stjäla din personliga information eller komma åt dina konton.

En VPN kan skydda dig från dessa hot genom att som sagt skapa en säker och krypterad anslutning mellan enheten du surfar på och det internet du är uppkopplad på.

Detta förhindrar att hackare kan se dina data eller stjäla din information. Dessutom kan VPN-tjänster dölja din plats och ge dig tillgång till innehåll som är blockerat i ditt land, mer om detta här nedanför.

Ta del av innehåll som är blockerat

Hur många gånger har du besökt en webbplats för att sedan få veta att innehållet inte är tillgängligt i ditt land? I många länder finns det begränsningar för vad som är tillgängligt på nätet. Dessa begränsningar kan bero på rättsliga- och upphovsrättsliga skäl.

Med hjälp av en VPN kan du kringgå dessa restriktioner och få tillgång till allt innehåll du vill. En VPN kan nämligen dölja din enhets plats och göra så att det ser ut som om du befinner dig i ett annat land. På så sätt kan du få tillgång till webbplatser och tjänster som är blockerade i ditt land.

Det finns billiga alternativ

Tidigare användes VPN-tjänster endast av stora företag och stora organisationer. På senare år har man dock kunnat se en ökning av mindre företag som erbjuder billiga alternativ för privatpersoner och småföretag.

Många av dessa tjänster erbjuder priser som är väldigt överkomliga, vilket möjliggör det för nästan alla att skaffa denna typ av mjukvara.